Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Linzensoep met bleekselderij

20 Min
 
personen
  • 1
    ui
  • 2 stengels
    bleekselderij
  • 400 g
    linzen  (blik. uitgelekt)
  • 400 g
    kikkererwten  (blik. uitgelekt)
  • olijfolie (om te bakken)
  • 4 el
    olijfolie extra vierge (voor de knoflookolie)
  • 2 teentjes
    knoflook
  • gemalen chilivlokken
  • 2 tl
    kaneel
  • 400 g
    tomatenblokjes  (blik)
  • 1 liter
    groentebouillon (van tablet)
  • 1
    citroen
  • 15 g
    koriander
  • broodjes (pita of stokbrood)

Voedingswaarden

  • Calorieën : 295.00 kcal
  • Vet : 13.00 g
  • Zout : 0.00 g
  • Koolhydraten : 27.00 g
  • Eiwit : 13.00 g
Bereiding

Voorbereidingstijd

5 Min

Kooktijd

15 Min

Toon foto's

1

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. 

2

Hak de knoflook grof en doe in een kommetje met de olijfolie. Doe er naar smaak chilivlokken bij. Roer door en zet weg.

3

Verhit de normale olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur.

4

Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

5

Bak ondertussen de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.

6

Pureer de soep grof met de staafmixer. Mag nog best wel grof blijven met wat stukjes bleekselderij en kikkerwt.

7

Snijd de citroen in parten, snijd de koriander fijn en roer de knoflook-chiliolie nog een keer door.

8

Serveer de soep met koriander, partjes citroen, knoflook-chiliolie en brood.

Tips/opmerkingen

1

Lekker met geroosterde pitabroodjes.

2

Gratis account
Al een account? Log hier in