Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Rijstsalade met zwarte bonen

45 Min
 
personen
  • 125 g
    witte rijst
  • 1
    rode ui
  • 3 el
    rodewijnazijn
  • 2
    lente-uitjes
  • 1
    zoete puntpaprika
  • 20 g
    platte peterselie
  • 200 g
    zwarte bonen  (blik)
  • 4 el
    extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

  • Calorieën : 255.00 kcal
  • Vet : 11.00 g
  • Zout : 0.06 g
  • Koolhydraten : 32.00 g
  • Eiwit : 5.00 g
Bereiding

Voorbereidingstijd

15 Min

Kooktijd

0 Min

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en eventueel zout en laat minimaal 30 min. staan.

2

Snijd de lente ui in dunne ringen, de paprika in blokjes en de blaadjes peterselie grof. Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, paprika, olie en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tips/opmerkingen

1

Deze rijstsalade kun je 1 dag van tevoren maken en is ook heel geschikt als (strand)picknickgerecht of voor een zomerbuffet.

Gratis account
Al een account? Log hier in