Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Snelle turkse pizza

20 Min
 
personen
  • 270 g
    lamsworstjes (of runderchipolata)
  • 1 el
    olie
  • 30 g
    bladpeterselie
  • 70 g
    tomatenpuree
  • 2 el
    tomatenketchup
  • 2
    zoete puntpaprika’s
  • 1
    komkommer
  • 8
    tortilla’s
  • 200 g
    ijsbergsla
  • 8 el
    turkse knoflooksaus
  • 1
    rode ui (optioneel ter garnering)
  • feta (optioneel ter garnering)
  • sriracha (optioneel ter garnering)

Voedingswaarden

  • Calorieën : 615.00 kcal
  • Vet : 31.00 g
  • Zout : 0.00 g
  • Koolhydraten : 59.00 g
  • Eiwit : 22.00 g
Bereiding

Voorbereidingstijd

10 Min

Kooktijd

10 Min

1

Was en snijd de peterselie fijn (evt. met steeltjes). Maak de paprika schoon en hak in hele kleine blokjes (hoe kleiner, hoe beter het wordt opgenomen in de gehaktsaus). 

2

Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul. 

3

Voeg peterselie en paprika toe en bak 1 minuutje mee. Doe dan de tomatenpuree en ketchup toe en bak 1 min. mee. Houd warm op laag vuur zodra het gehakt gaar is.

4

Maak ondertussen de garnituur: was en droog de ijsbergsla en snijd in reepjes. Snijd de komkommer in dunne schijfjes en de tomaat in partjes. Gebruik je feta en rode ui: verkruimel de feta en snijd de rode ui in halve ringen.

5

Verwarm de tortilla's in een koekenpan, oven of magnetron. Serveer de wraps met knoflooksaus en evt. sriracha.

Tips/opmerkingen

1

Foto komt van de Allerhande nummer 8, 2014

Gratis account
Al een account? Log hier in