Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Chili sin carne

25 Min
 
personen
  • 1
    ui
  • 2 teentjes
    knoflook (in mini stukjes)
  • 1
    paprika
  • 1 el
    komijn
  • 1 el
    korianderpoeder
  • 1 el
    chilipoeder
  • ½ tl
    cayennepeper
  • ½ tl
    kaneel
  • ½ tl
    oregano - gedroogd
  • 1,5 blik
    kidneybonen (naturel dus geen saus)
  • 1 cup
    mais (blikje 150 gram)
  • 2 blikken
    gezeefde tomaten (blokjes of heel; 400 ml)
  • 1 blikje
    tomatenpuree (140 ml)
  • koriander - vers (ter garnering)
  • tortilla chips naturel
  • 2
    avocado’s
  • 1
    citroen
  • 1 theelepel
    knoflookzout (verkrijgbaar bij de toko of zie tips)
  • 400 gr
    rijst (naar keuze)
  • zout
Bereiding

Voorbereidingstijd

10 Min

Kooktijd

15 Min

1

Zet een pan water op voor de rijst (of gebruik een waterkoker). Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.

2

Fruit de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Bak even mee tot het begint te geuren. Voeg dan alle kruiden toe en bak tot de geur loskomt. Voeg de paprika toe en bak heel even mee.
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.

3

Zet je rijst op en kook gaar in ca. 10 minuten (afhankelijk van het type rijst).
Laat de kidneybonen en mais uitlekken.

4

Maak de guacemole: schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine (of prak ze fijn en zet de blender er op)
Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel knoflookzout toe. Meng, blender of prak tot een gladde massa (grof mag trouwens ook, wat je maar lekker vindt).

5

Voeg de kidneybonen en mais toe aan je chili en laat nog 5 minuten meewarmen.

6

Serveer met rijst, guacemole, verse koriander en tortillachips!

Tips/opmerkingen

1

Dit recept is van De Groene Meisjes

2

Knoflookzout kun je ook zelf maken: meng 1 deel knoflookpoeder met 3 delen zout.

Gratis account
Al een account? Log hier in