Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Kedgeree met gerookte makreel

25 Min
 
personen
  • 350 g
    rijst
  • 1 pakje
    gerookte makreelfilet (ca. 235 gram)
  • 150 g
    doperwten - diepvries
  • 1 bakje
    cherrytomaatjes
  • 0,5 el
    kerriepoeder
  • 1 tl
    kurkuma
  • 0,5 tl
    gemberpoeder
  • 2
    uien
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 4
    eieren
  • koriander - vers (of platte peterselie)
  • zout
  • peper
  • sriracha (optioneel)
Bereiding

Voorbereidingstijd

5 Min

Kooktijd

20 Min

Toon foto's

1

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was de koriander.

2

Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie aan.

3

Voeg de kerriepoeder, kurkuma en gemberpoeder toe en schep dit even goed om tot het lekker begint te geuren.

4

Kook ondertussen de eieren vast gaar, snijd de cherrytomaatjes in kwarten en controleer de gerookte makreel op graatjes.

5

Laat de rijst wat uitstomen en doe dan bij het kruidenmengsel. Voeg de doperwten toe en warm even door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de makreel in 4 porties.

7

Serveer de rijst met makreel, ei en koriander.

Tips/opmerkingen

1

Foto is van Ready Steady Cook!

Op de foto zie je dat ik ook wortel heb gebruikt. Heb je dat ini huis? Gooi het er lekker door! (snijd het dan wel in hele kleine blokjes zodat het snel gaar is).

Gratis account
Al een account? Log hier in