Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Linguine met courgette, zalm en citroen

20 Min
 
personen
  • 300 gram
    linguine (of spaghetti)
  • 1 eetlepel
    olijfolie (om te bakken)
  • 1 teentje
    knoflook (geperst)
  • 1
    citroen
  • 200 gram
    gerookte zalm (snippers)
  • 1
    courgette (in dunne lange slierten)
  • 1 bakje
    cherrytomaatjes
  • extra vierge olijfolie (garnering)
  • 15 gram
    basilicum - vers
  • 75 gram
    rucola
  • parmezaanse kaas (garnering)

Voedingswaarden

  • Calorie├źn : 670.00 kcal
  • Vet : 37.00 g
  • Koolhydraten : 60.00 g
  • Eiwit : 24.00 g
Bereiding

Voorbereidingstijd

10 Min

Kooktijd

10 Min

Toon foto's

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de zalm uit de koelkast en open de verpakking (op temperatuur laten komen).

2

Zet een ruime pan water met zout op voor de linguine. Was de courgette, de tomaatjes en de basilicum.

3

Doe de tomaatjes met wat olie in een ovenschaal en zet in de oven.

4

Doe de linguine in de pan en kook ca. 6 - 8 minuten. Check de gaarheid na 5 minuten geregeld! Je wil de pasta al dente koken.

5

Schaaf ondertussen de courgette in dunne linten met een kaasschaaf. Of gebruik indien je die hebt een spirelli.

6

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat warm worden. Doe 1 el olie in de pan en zet het vuur laag. Knijp de knoflook uit boven de pan en laat zachtjes garen.

7

Zodra de pasta goed is haal je deze met een tang uit de pan en gooit het rechtsteeks bij de knoflookolie. Roer dan de courgette er door heen.

8

Doe de zalmsnippers er bij en breng op smaak met zout en peper. Doe voorzichtig met zout: zalm is zout van zichzelf.

9

Haal de gepofte tomaatjes uit de oven en leg op de linguine. Drup er extra vierge olijfolie overheen en garneer met basilicum. Serveer met partjes citroen en rucola.

10

Tips/opmerkingen

1

Foto van Ready Steady Cook!

Gratis account
Al een account? Log hier in