Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Franse linzensoep

25 Min
 
personen
  • 250 gram
    spekblokjes
  • 1
    ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje
    knoflook
  • 1
    laurierblaadje
  • 1 theelepel
    tijm - gedroogd (of 1 takje tijm - vers)
  • 1 blik
    gepelde tomaten (400 g)
  • 2 blikken
    linzen (uitgelekt. à 400 g)
  • 750 milliliter
    kippenbouillon
  • 400 gram
    spinazie - gewassen (panklaar)
  • 100 milliliter
    griekse yoghurt
  • 1 handje
    peterselie (fijngehakt)
  • stokbrood

Voedingswaarden

  • Calorieën : 445.00 kcal
  • Vet : 22.00 g
  • Koolhydraten : 34.00 g
  • Eiwit : 24.00 g
Bereiding

Voorbereidingstijd

5 Min

Kooktijd

20 Min

1

Snipper de ui en de knoflook. Laat de linzen uitlekken. Zet een waterkoker aan voor de bouillon. Was de peterselie en laat uitlekken.

2

Verhit een soeppan en bak de spekblokjes knapperig. Schep de spekjes uit de pan, haal overtollig vet weg totdat je ongeveer 1 el over hebt.

3

Fruit de ui, knoflook, laurier en tijm in de soeppan tot het goed begint te geuren (ca. 2 minuten). Doe dan de tomaten er bij en druk ze een beetje kapot met je pollepel.

4

Doe de linzen en de bouillon er bij, roer goed door en breng aan de kook. Laat 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

5

Doe de spinazie bij de soep en laat slinken. Hak de peterselie fijn.

6

Serveer de soep met een flinke schep yoghurt erin en bestrooi met de peterselie.

Tips/opmerkingen

1

Dit recept komt van boodschappen.nl

Gratis account
Al een account? Log hier in