Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Maïssoep met makreel

20 Min
 
personen
  • 2 el
    olijfolie
  • 2
    uien
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 tl
    gemalen komijn
  • 400 g
    maïs (blik)
  • 1
    kippenbouillontablet
  • 600 ml
    water
  • 1
    rode paprika
  • 1
    groene paprika
  • 200 ml
    kookroom
  • 250 g
    gerookte makreelfilet
  • 1 snufje
    zout
  • 1 snufje
    peper
  • 1
    stokbrood (voor 4 personen)
  • 1 potje
    tomatentapenade

Voedingswaarden

  • Calorieën : 475.00 kcal
  • Vet : 35.00 g
  • Koolhydraten : 20.00 g
  • Eiwit : 17.00 g
Bereiding

Voorbereidingstijd

5 Min

Kooktijd

15 Min

Toon foto's

1

Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de maïs toe en bak nog 2 min. mee.

2

Voeg het bouillontablet en water toe. Breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes.

3

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur en kook de paprika 3 min. mee.

4

Voeg de room toe en verwarm nog 2 min. Voeg de makreel toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen. Lekker met stokbrood en tomatentapenade.

Tips/opmerkingen

1

Let op: voor dit gerecht is een staafmixer nodig.

2

Dit recept komt van Hallo Jumbo

Gratis account
Al een account? Log hier in