Zoekfilter

Meer filters

Type recept

  • + meer

Menugang

  • + meer

Dieet

  • + meer

Roerbakschotel met spruitjes en spek

20 Min
 
personen
  • 3 eetlepels
    ketjap
  • 1 eetlepel
    sambal
  • 2 teentjes
    knoflook (geperst)
  • 4
    speklapjes (in schuine stukken)
  • 400 gram
    spruitjes (schoongemaakt)
  • 2 eetlepels
    olie
  • 2 eetlepels
    sesamzaadjes
  • 1 bos
    lente-/bosui (in smalle ringen)
Bereiding

Voorbereidingstijd

10 Min

Kooktijd

10 Min

Toon foto's

1

Roer de ketjap los met de sambal en knoflook. Snijd de speklapjes in kleine reepjes en meng met de ketjapmarinade. Zet weg.

2

Zet een ruime pan water op met een beetje zout.

3

Maak de spruitjes schoon en was de bosui. Heb je geschoonde spruitjes dan heb je geluk :)

4

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Laat ze dan buiten de pan afkoelen (of in de pan, maar zorg dan wel dat je nog een paar keer roert, want ze bakken in het begin nog even door).

5

Kook de spruitjes ongeveer 2 minuten. Haal ze dan met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet. Gooi het water niet weg!

6

Kook nu de rijst in dezelfde pan water.

7

Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de speklapjes donkerbruin en knapperig.

8

Voeg de spruiten en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee.

9

Bestrooi het gerecht met de uiringetjes en serveer met rijst.

Tips/opmerkingen

1

Foto van Ready Steady Cook!

(ik ben aan het sparen voor een daglicht lamp...)

Gratis account
Al een account? Log hier in